Irhás árok

Az Irhás árok és környezetének átváltozása 2010 és 2011 során a csatorna-, út- és járdaépítésnek köszönhetően.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon!

Üdüljön az Őrségben!

Kúriajellegű parasztházból átalakított, antik parasztbútorokkal berendezett 4 napraforgós falusi magánszálláshely az Őrségben.

Vadmalacok az Irhás árokban

Látogassa meg testvérblogunkat, a vadmalacokat is: http://vadmalacok.blog.hu

Képek az Irhás árokból

Tájékoztatás a közlekedéssel kapcsolatos korlátozásokról

2010.11.30. 12:50 irhasarok

A mai napon egyeztetés történt a Pulzus zrt. illetékese és köztem az út szükséges lezárásáról illetve ennek ütemezéséről.

A beszélgetés során megtudtam, hogy az Irhás árok lezárása csak igény szerint történik és alkalmanként nem haladja meg a 15-20 percet. A lezárások jellemzően egy adott csatornaépítési művelethez, szakaszhoz köthető, így például az érkező nyerges vonatatók, kamionok lepakolásáig, felpakolásáig tartanak a korlátozások.

Előfordulhatnak olyan esetek is, amikor egy daruval kell megemelni pl. egy villanyoszlopot, erre az időszakra akár hosszabb időre is lezárásra kerülhet az utca egy-egy szakasza.

Az Irhás árok teljes terjedelmére vonatkozóan 30-as sebességkorlátozás van érvényben. Minden autóst tisztelettel kérnek az építők és a gyalogosok, autóstársak, hogy tartsák be a sebességet, ugyanis:
- az utcán emberek, gépek dolgoznak
- gyalogosok közlekednek, akiknek még annyi lehetőségük sincs félreállni, mint eddig
- a nappal felolvadt hó, esett eső éjjel lefagy az út felületére és a tükörjégen lehetetlen megállni

Köszönjük!

És lássuk a lehetséges terelő és kerülő útvonalakat:


Az Irhás árok éppen lezárt szakaszát az alábbiak szerint érdemes elkerülni:
1, a Farkasrét, Márton Áron tér felől: már az Edvi Illés úton fel kell jönni a Moha utcáig, majd innen szépen lassan le kell ereszkedni az Adorján úton! Figyelem, az Adorján utca egysávos és igen meredek, így csak azoknak ajánljuk, akiknek erősebb, nagyobb motorú autója van és téli gumival közlekedik. Főként az Irhás árok felsőbb szakaszán és a Moha utcában lakóknak javasolt kerülőút!
2, Gazdagrét, Budaörs felől érkezőknek: Irhás árok - Irhás köz - Madárhegyi (Reax) Lakópark belső útja - Irhás árok. Ennek az útvonalnak az a hátránya, hogy a lakópark belső útja nincs ellátva szilárd burkolattal, csupán soványbetont öntöttek le 5-6 éve és arról sem takarították le a havat. A helyenként kiálló csatornafedlapok 30-40 centival magasabban vannak, mint az út szintje, erősen balesetveszélyes és csúszós az útvonal!
3, Gazdagrét felől: Törökbálinti út - Magasúti köz/Oltvány köz - Lidérc utca - Magasúti Lejtő - Hörcsög utca. Az útvonal végig aszfaltozott és takarított, de a Hörcsög utca és az Irhás árok találkozásánal óvatosan kell lejönni, mert meredek és csúszós az út!

Jó hír, hogy az Irhás árok Ördögorom lejtő és Irhás köz közötti szakaszán meghagyják a kivitelezők az aszfaltos szakaszt, azt sem munkagépekkel, sem járművekkel nem fogják igénybe venni! A föld kitermelése hosszában történik majd, az Ördögorom lejtő felől.

Kérjük, mindenki felelősségteljesen és a többi résztvevőre maximálisan figyelve, a szabályokat betartva közlekedjen. A Pulzus zrt. nevében is köszönjük a türelmüket! 
 

Szólj hozzá!

Címkék: útépítés járdaépítés irhás árok gyermekbarát utca csatornaépítés út és járdaépítés pulzus zrt közlekedési helyzet

A bejegyzés trackback címe:

https://irhasarok.blog.hu/api/trackback/id/tr482483378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása