Irhás árok

Az Irhás árok és környezetének átváltozása 2010 és 2011 során a csatorna-, út- és járdaépítésnek köszönhetően.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon!

Üdüljön az Őrségben!

Kúriajellegű parasztházból átalakított, antik parasztbútorokkal berendezett 4 napraforgós falusi magánszálláshely az Őrségben.

Vadmalacok az Irhás árokban

Látogassa meg testvérblogunkat, a vadmalacokat is: http://vadmalacok.blog.hu

Képek az Irhás árokból

Breaking news: járda épül az Irhás árokban!

2011.11.24. 14:45 irhasarok

Szinte hihetetlen, de gyalogos járdát építenek az Irhás árokban, igaz, egyelőre ideiglenes kivitelben. Az építkezéssel kapcsolatos további információkat a tovább gombra kattintva olvashatják!

A Hegyvidéktől származó információk szerint a járda alapanyaga a korábbi árok elbontásából felszabaduló téglalap alakú beton mederelemek lesznek, melyek ideiglenes jelleggel kerülnek majd lefektetésre. Végleges járdát a XII. kerület csak az esővíz elvezető csatorna projekt befejezte után fog építeni, nem akarják azt megkockáztatni, hogy a frissen átadott járdát a munkagépek pár nap alatt tönkreteszik.
A kerület a járdát első ízben a Kakukkhegyi út és Adorján utca közötti mintegy 200 méteres szakaszon építi meg, ahol már meg is kezdődtek a földmunkák a terület kitűzésével, illetve nem sokára sorra kerül az Ördög orom lejtő és a Hörcsög utca közötti szakasz is. Utóbbi területen a régi árokba műanyag béléscső kerül, ebben folyik majd le ideiglenesen az esővíz, majd a cső tetejére tömörítőanyag, legvégül pedig a betonlapok.
A munkák befejezésének határideje 2011. december 15. A Kakukkhegyi út előtti rövidke szakasz a végleges nyomvonalon épül már, de csak a hideg idő miatt ideiglenes burkolattal. A tavaszi olvadást követően várhatóan megépülhet a végleges, viacolor burkolatú járda is!

A fenti képen a Lidérc utcáig már részben elkészült szakasz látható. Ez a szakasz a téli út-csatornaépítéssel járó viszontagságok kulturált elviselését, a gyalogosok téli biztonságos közlekedését szolgálja.

Mindeközben arra lettem figyelmes, hogy a több éve épülő nem épülő Reax-lakópark közvilágítását példaértékűen építtette ki a XI. kerület. Jogosan merül fel azonban a kérdés, hogy a jelenleg 0 lakossal rendelkező területet miért kellett ilyen sűrűn (értsd: lámpaoszloponként) kivilágítani, miközben a jelentős autós és gyalogos forgalmat is lebonyolító, sűrűn lakott és vaddisznókkal is tarkított lakosságú Irhás árokban pedig csak minden 2. oszlopon pislákol egy lámpa...
 

Szólj hozzá!

Címkék: hegyvidék járdaépítés irhás árok gyermekbarát utca út és járdaépítés fényképes beszámoló

A bejegyzés trackback címe:

https://irhasarok.blog.hu/api/trackback/id/tr343408557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása