Irhás árok

Az Irhás árok és környezetének átváltozása 2010 és 2011 során a csatorna-, út- és járdaépítésnek köszönhetően.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon!

Üdüljön az Őrségben!

Kúriajellegű parasztházból átalakított, antik parasztbútorokkal berendezett 4 napraforgós falusi magánszálláshely az Őrségben.

Vadmalacok az Irhás árokban

Látogassa meg testvérblogunkat, a vadmalacokat is: http://vadmalacok.blog.hu

Képek az Irhás árokból

Helyzetjelentés november elejéről

2010.11.10. 23:16 irhasarok

Kedves Lakótársak, Szomszédok, Érdeklődők!

Az Irhás árok átépítésének talán leglátványosabb - és egyúttal legtöbb kellemetlenséggel is járó - része kezdődött el szeptemberben: a konkrét kivitelezés, építés, bontás.

 

 Lapozzon a folytatásért!

Szeptember első napjaiban az árkot átépítő Pulzus Zrt. munkatársai és -gépei vonultak fel a területre; azért, hogy 2011.március 11-ig bezárólag átépíthessék a csapadékelvezető csatornát. Mint azt az itt lakók jól ismerik, nem is kell igazán komoly eső ahhoz, hogy a víz a medréből, az árokból pillanatok alatt kilépjen és az utcán hömpölyögjön tovább. Nos, most ennek az áldatlan állapotnak az eltűntetése lesz az első lépés, ugyanis a szakemberek átépítik a szűk átereszeket (korábban mindig ezek jelentették a legnagyobb problémát), kiszélesítik a csatornát, amivel egyúttal meg is növelik az áteresztőképességét.

Az Irhás árok és környékéről formálódott Civil Kezdeményezés (élén Hölzel Gáborral) hathatós közbenjárásának eredményeképp a árok Törökbálinti út és Kakukkhegyi út közötti szakaszát zárt szelvénybe helyezik, azaz lefedik. Ez az első igen komoly siker, ami lehetővé teszi, hogy tavasszal, a munkák végeztével az önkormányzatok végre járdát, fasort és utat építhessenek a csatorna helyén, a csatorna felett.

Az alábbi képek segítségével Ön is megismerheti a munka részleteit:

Szólj hozzá!

Címkék: hegyvidék újbuda irhás árok gyermekbarát utca csatornaépítés út és járdaépítés fényképes beszámoló pulzus zrt

A bejegyzés trackback címe:

https://irhasarok.blog.hu/api/trackback/id/tr752440699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása