Irhás árok

Az Irhás árok és környezetének átváltozása 2010 és 2011 során a csatorna-, út- és járdaépítésnek köszönhetően.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon!

Üdüljön az Őrségben!

Kúriajellegű parasztházból átalakított, antik parasztbútorokkal berendezett 4 napraforgós falusi magánszálláshely az Őrségben.

Vadmalacok az Irhás árokban

Látogassa meg testvérblogunkat, a vadmalacokat is: http://vadmalacok.blog.hu

Képek az Irhás árokból

Novemberi pillanatok

2011.11.21. 07:45 irhasarok

A hideg idő ellenére is jó tempóban halad az építkezés az Irhás árokban. Most a legutóbb elkészült és a hamarosan sorra kerülő szakaszok bemutatásáról olvashatnak, méghozzá oly módon, hogy virtuális túránkat az utca felsőbb részéről indítjuk.

 

A fenti képen a már majdnem elkészült alsóbb ülepítőt láthatjuk. Ide fog befolyni a nyílt árokszakaszon összegyűlt víz és hordaléka, falevél és remélhetőleg kevés szemét. A tározó-ülepítő időszakos tisztításáról természetesen a csatornázási műveknek kell majd gondoskodnia.

Jelenleg az ülepítő be- és kilépő oldalát illesztik rendszerbe a szakemberek. A kilépő oldali ág jelent(ett) sok bosszúságot az itt élőknek, ugyanis több napig bólyákat és terelőelemeket kellett kerülgetni, miközben az útburkolatot felbontották.

 

A kilépő oldal betonozása még tart, innentől a betoncső végig folyamatos a vízműtelepig.

A Vízműtelepnél még csak most látnak hozzá a korábban a Hörcsög utcával szemben kialakított csatornaszakasszal történő összekötésnek, itt ugyanis november elején a Vízművek infrastruktúráját kellett előbb kiváltani, ez vízkorlátozással is járt.

A következő nagyobb lélegzetvételű feladat az Ördögorom lejtő és Hörcsög utca közötti szakasz lesz, különösképp az Irhás köz és Irhás árok csatlakozására. Itt valószínűleg néhány napra le kell majd zárni a kereszteződést.

A fentebb érintett szakasz kivitelezéséhez elkezdődött a felkészülés: a fenti képen is látható, hogy a kép jobb oldalán látható műanyag csöveket fogják az elbontandó árokba fektetni, majd erre földet terítenek. Erre feltételezhetően azért van szükség, hogy a vízelvezetést addig is megoldják illetve várhatóan a forgalmat is ide kell majd terelni részlegesen.

Az Irhás árok alsó, kétsávos részén már részben végeztek a csatorna fektetésével. Az tisztán látszik, hogy a csatorna vonalvezetésében éles, durva kanyarok nem lesznek, ezért ilyen finom a csatorna átvezetése az út egyik oldaláról a másikra.

Az időközben bolttá vált korábbi söröző ismét bezárt. Állítólag újra bolt lesz belőle.

Kemény dió lesz még az Ördögorom lejtő és az Irhás árok találkozása is, már most sem egyszerű itt közlekedni. Kérjük az autósokat, hogy a poros út miatt lassabban, a járda nélkül maradt gyalogosok miatt pedig figyelmesebben közlekedjenek!
 

Szólj hozzá!

Címkék: hegyvidék újbuda irhás árok csatornaépítés fényképes beszámoló közlekedési helyzet

A bejegyzés trackback címe:

https://irhasarok.blog.hu/api/trackback/id/tr273398486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása