Irhás árok

Az Irhás árok és környezetének átváltozása 2010 és 2011 során a csatorna-, út- és járdaépítésnek köszönhetően.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon!

Üdüljön az Őrségben!

Kúriajellegű parasztházból átalakított, antik parasztbútorokkal berendezett 4 napraforgós falusi magánszálláshely az Őrségben.

Vadmalacok az Irhás árokban

Látogassa meg testvérblogunkat, a vadmalacokat is: http://vadmalacok.blog.hu

Képek az Irhás árokból

Átadták az Irhás árok játszóterét

2011.07.10. 20:46 irhasarok

Örömmel értesítjük a tisztelt lakótársakat, hogy a civilek kitartó munkájának és a XII. kerület jelentős anyagi ráfordításának köszönhetően megépült játszóteret hivatalosan is átvették a helyiek, az eseményről most az irhasarok.blog.hu is beszámol.

Az eseményen várakozáson felül vettek részt a helyiek, nem hivatalos becslések szerint legalább 40 fő (gyerekek és szüleik) jelent meg a kellemes hangulatú esten, ahová eljött a XII. kerület helyi képviselője, Dr. Péchy László is. A nem hivatalos átadó ünnepséget egy rövid beszéddel Hölzel Gábor, az Irhás árok rehabilitációjáért küzdő civilek képviselője nyitotta meg, aki pár szóban bemutatta a megjelenteknek az elmúlt időszak legnagyobb eredményeként is számon tartott játszótér létrejöttéért elvégzett munkát, megköszönte a töretlen támogatást a megjelent képviselő úrnak és röviden bemutatta csapatát is, majd átadta a szót Péchy úrnak.

A képviselő úr köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy ilyen szép számban megjelentek a helyi lakosok, felnőttek és a játszótér új "birtokosai", a gyerekek. Elismerően szólt a civilek érdekérvényesítő és -képviselő munkájáról, majd hozzátette: az önkormányzatot vezető Pokorni Zoltán polgármester úr teljes támogatásáról biztosította a helyi civil kezdeményezéseket, az önkormányzat célja ugyanis, hogy a kerületben kisebb, regionális decentrumokat hozzon létre a helyi összefogások igényei szerint, ennek itteni megfejelője a játszótér. Korábban az Irhás árok közelében semmilyen közösségi tér nem létezett, reméli, a helyiek számára ideális találkozó helyet jelent majd.
Péchy László kitért az út és járda illetve a csatorna problémakörére is. Elmondta, hogy a három érintett kerület között szoros az együttműködés, mindenki érdeke a csatornaépítés mihamarabbi befejezése, hozzátette ugyanakkor, hogy a csatorna projekt előkészítése nem megfelelő volt, ez okozza a mostani csúszást is. Kifejtette, hogy mivel mindkét kerületi önkormányzat idei költségvetésében szerepel, szeretnék még idén megépíteni a kívánt járdát az Irhás árokban a Kakukkhegyi út és a Törökbálinti út között. Úgy vélte, hogy a közbeszerzési és engedélyeztetési eljárások lezárultával, előreláthatólag 2011. szeptemberében elkezdődhet a járda kivitelezése, optimális időjárás és feltételek esetén októberre el is készülhet a járófelület azokon a szakaszokon, ahol a csatornát építő Pulzus Zrt. már végzett a munkáival.

A rövid beszédek végeztével az egybegyültek szabadon beszélgethettek a képviselő úrral és az "ismeretlen ismerős" szomszédokkal, miközben a házi süteményeket és üdítőket fogyaszthatták. Reméljük, lesz folytatása a hasonló programoknak.


 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irhasarok.blog.hu/api/trackback/id/tr933055844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása