Irhás árok

Az Irhás árok és környezetének átváltozása 2010 és 2011 során a csatorna-, út- és járdaépítésnek köszönhetően.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon!

Üdüljön az Őrségben!

Kúriajellegű parasztházból átalakított, antik parasztbútorokkal berendezett 4 napraforgós falusi magánszálláshely az Őrségben.

Vadmalacok az Irhás árokban

Látogassa meg testvérblogunkat, a vadmalacokat is: http://vadmalacok.blog.hu

Képek az Irhás árokból

A munka nem áll meg

2010.11.16. 11:49 irhasarok

Új hét, újabb lendület az utca rehabilitációjában, teljes gőzzel dolgoznak a Pulzus Zrt. munkatársai az árok átépítésén.

A legfrissebb, ropogós képekért lapozzon!

Az utca felsőbb és alsó-közép szakaszán egyaránt komoly erőbedobással dolgoznak az emberek, gépek, nem egyszer erőn felül teljesítve. Most egy fényképes beszámolót láthatnak a felsőbb rész alakulásáról.
Az előbbiekben látható, kissé leharcolt állapotban lévő Mercedes Unimog próbálja felvenni a harcot a sárral, porral és kosszal, több-kevesebb sikerrel. Ugyan a sár letapadását a gép elég jól meggátolja, a sok autó és teherautó, gép újabb adag sarat hord fel az úttestre, így az utcaseprő szinte szünet nélkül dolgozik.

Ezen a képen jól látható, hogy a PVC alapanyagú csövek komoly mennyiségű vizet képesek levezetni. Ilyeneket építenek be az utca felsőbb szakaszán.

Másik kép a csövekről. Komoly darabok!

A csövek fektetése után feltöltik a csövek környezetét az elmozdulások megakadályozására illetve a felszín későbbi kialakítához.



Időközben készül az oldalfal megtámasztását képező gabion-háló. Jól látható, hogy ezek tulajdonképpen téglatest formájó acélhálók, melyek jól elbírják a belé helyezett mészköveket, ezzel együtt pedig a megtámasztandó rézsűt.

A fehér színű réteg geotextil, ez akadályozza meg pl. a gyökerek feltörését.

Az árok természetes esését a hálórácsok lépcsőzetes elhelyezésével oldják meg.
A létesítendő játszótér előtt teljes terméskő burkolatot kapott a rézsű. Kifejezetten igényes megoldás, szép kivitelezés, de még koránt sincs kész. A cső előtti oldalra előregyártott betonlépcsőket tesznek le, az oldalfal tetejére pedig magas korlát kerül.


Az elkészült átjárók felett megkezdődött a felszín rendezése, helyreállítása. Higgyék el, szép lesz.

 

Szólj hozzá!

Címkék: hegyvidék újbuda járdaépítés irhás árok gyermekbarát utca csatornaépítés út és járdaépítés fényképes beszámoló pulzus zrt

A bejegyzés trackback címe:

https://irhasarok.blog.hu/api/trackback/id/tr322452085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása