Irhás árok

Az Irhás árok és környezetének átváltozása 2010 és 2011 során a csatorna-, út- és járdaépítésnek köszönhetően.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon!

Üdüljön az Őrségben!

Kúriajellegű parasztházból átalakított, antik parasztbútorokkal berendezett 4 napraforgós falusi magánszálláshely az Őrségben.

Vadmalacok az Irhás árokban

Látogassa meg testvérblogunkat, a vadmalacokat is: http://vadmalacok.blog.hu

Képek az Irhás árokból

Helyenként már látszik a fény az alagút végén...

2010.12.08. 11:24 irhasarok

...sajnos egyelőre még csak helyenként. A december eleji havazás, eső és napos idő váltakozása nem gyorsítja a munkákat.

A munka az Irhás árok egyes szakaszain mégis felgyorsult, helyenként már látható az elkészült területfeltöltés és a leendő útalap alá való zúzott kő ágyazat.
Jelen bejegyzésünkben a legfrissebb, december eleji állapotokat, híreket ismerhetik meg, lapozzanak a részletekért!

Kezdjük rögtön azokkal a szakaszokkal, ahol az árok kialakítása már a készhez közelít. Ilyen szakasznak tekinthetjük az Adorján utca és Kakukkhegyi út közötti rész 70%-át, a Kakukkhegyi út és az Irhás árok 79-es szám közötti szakaszt 90%-os készültséggel és a Vízműtelep előtti terület is magas készültségi fokon áll.

Mint ezen a képen is látható, az árok ezen része tulajdonképpen elkészült, a burkolatok a helyükön, egyedül a rézsű megtartását szolgáló talajerősítés hiányzik. Ez utóbbit láthatják a fenti kép bal oldalán. Az árokba helyenként csobogókat, lépcsőket építettek be azért, hogy a víz természetes, gravitációs erővel jusson el végső soron a Dunába, ne alakuljanak ki pocsolyás, állóvizes szakaszok.

A már korábban látott, akkor még építés alatt álló "vízcsúszda" időközben elkészült. Szép lett!
A fent említett szakaszokon ugyanakkor még látni folytonossági hiányokat, ezekre a helyekre jellemzően szerelő- és tisztítóaknákat fognak építeni, ezek befejezése leginkább az időjárás függvénye.

Itt látszik egy már elkészült, teljesen új, eddig nem létezett áteresz, telekbejáró.

Az árok termésköveinek kifugázása illetve a rézsűerősítés még hátravan. Remélem, a beton támfalakat is leburkolják valamivel.

A leendő játszótér helyéről levonultak a gépek, konténerek és a munkások. Ha igaz, itt a nyáron már gyermekek szüleikkel együtt pihenhetnek!

Körvonalazódik a leendő út és járda helye is: elkészült a csapadékelvezető csatorna nagy része a Kakukkhegyi út és Adorján út között is.

A bobcat helyén 2 hónappal ezelőtt még fél méter mély árok volt, most meg készen áll a felszín az út és járda építésére!

A rövid elkészült szakasz vége. Itt egy tisztító szervízakna létesül majd. Látható, hogy a villanyoszlopok rossz helyen vannak, ezek áthelyezése folyamatban van.

Nem kispályás ez a gép sem. Ezeknek hála, akár még fagyott talajon is lehet dolgozni!


És most lássuk, milyen munkák folynak még az Irhás árokban! Elsőként az utca legfelsőbb részére látogattam el, ahol ugyan a forgalom kisebb, az úton közlekedni (mind gyalogosan, mind autóval) igen nehéz. A 81-es számtól felfelé elkezdték fektetni az út alá, mellé a korábban már látott pvc alapú csöveket, itt, úgy néz ki, megmenekülnek a fák!







Új, ideiglenes garázsbejáró készül.

Időközben az út takarítása is - a lehetőségekhez képest - folyamatos. Megjegyezném, hogy az út sikosságmentesítéséért felelős FKF Zrt. mindeddig nem takarította el a havat, az idei első hó okozta problémák megoldását a Pulzus Zrt. végezte saját költségen: homok és környezetbarát sikosságmentesítő anyag keverékét szórták ki az út teljes felületére.



A látogatást a jelenleg legkritikusabb részen folytattam. Ez egyértelműen a Vízműtelep és az Adorján utca közötti szakasz. A szűk utat alkalmanként 5-10 percre is le kell zárni, amíg a gépekkel az anyagokat mozgatják, kiemelnek, betesznek elemeket, stb.


A VÍzműtelep előtt is körvonalazódik a leendő járda helye. Szemmel látható a változás: két hónappal ezelőtt itt még 3-4 méter mély, kibetonozott, életveszélyes árok volt, nem sokára viszont járda kaphat itt helyet!

A fento képen épp egy leendő szervízaknát építenek a mesterek. A belső falát bazaltkockakővel burkolják, 10-20 generációt biztosan kiszolgálnak majd!

Az ilyen jellegű anyagmozgatások, stabilizációk elkészítése idejére állítják le a forgalmat.
Kérjük, vegyék igénybe a már ismertetett kerülőutakat!

Szólj hozzá!

Címkék: járdaépítés irhás árok gyermekbarát utca csatornaépítés út és járdaépítés fényképes beszámoló

A bejegyzés trackback címe:

https://irhasarok.blog.hu/api/trackback/id/tr212501621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása