Irhás árok

Az Irhás árok és környezetének átváltozása 2010 és 2011 során a csatorna-, út- és járdaépítésnek köszönhetően.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon!

Üdüljön az Őrségben!

Kúriajellegű parasztházból átalakított, antik parasztbútorokkal berendezett 4 napraforgós falusi magánszálláshely az Őrségben.

Vadmalacok az Irhás árokban

Látogassa meg testvérblogunkat, a vadmalacokat is: http://vadmalacok.blog.hu

Képek az Irhás árokból

Közmeghallgatás a XII. kerületben is

2010.12.15. 10:42 irhasarok

Eleget téve törvényi kötelezettségének, közmeghallgatást tartott a XII. kerület önkormányzata is, ahol a kerület vezetői megismerhették a lakosokat érintő legzavaróbb problémákat, választ adhattak a résztvevők kérdéseire és bemutathatták a nem rég megalakult testület tagjait. Az eseményre a polgármesteri hivatal nagytanácstermében került sor 2010.12.09-én, erről szól a következő blogbejegyzés is.

 

A kerület lakóinak bizalmát újra elnyerő polgármester úr, Pokorni Zoltán  megnyitó beszédében bemutatta a kerület új vezetését, ismertette a mögöttünk lévő év főbb eseményeit és problémáit illetve a következő év legfontosabb sarokpontjait, várható fejleményeit. Kiemelte, hogy - kormánypárti politikusként - reménytelinek ítéli a 2011-es évet, úgy gondolja, hogy valamennyivel már könnyebb lehet a kerület gazdálkodása és a Fővárossal is gördülékenyebb lehet a munka, pl. a forrásmegosztás terén. Megköszönte, hogy a kerület lakosai közül ilyen sokan eljöttek a közmeghallgatásra, amely - az ő értelmezése szerint - sokkal inkább a lakosok problémáinak meghallgatásáról, semmint a vezetés tájékoztatásáról szól, ezért rövid megnyitója végén át is adta a szót a polgároknak.

Az Irhás árokban tervezett ú- és járdaépítés megvalósításáért küzdő civilek is szép számban képviseltették magukat az eseményen, a már-már szokásosnak mondható "Irhás árok út- és járdaprojekt - Civilek az Irhás árokért" feliratú egyenpólójukban várták, a felszólalás lehetőségét. Képviselőjük felszólalásában ismertette az utca és árok jelentette problémakört, az elmúlt 3 évben a XII. kerületi önkormányzattal partnerségben végzett munkát és ennek eredményeit illetve felhívta a jelenlévők figyelmét a még megoldandó feladatokra, főként arra, hogy a következő hetekben igen nagy szerepe lesz az folyamatos egyeztetéseknek, tárgyalásoknak, mely a három érintett, XI. és XII. kerületi önkormányzatok illetve a Főváros között zajlanak. Az egyeztetés fő célja, hogy  az építendő út és járda tervei illetve az árok fejlesztése olyan módon kerüljön összehangolásra, hogy az út- és járdaépítésre rendelkezésre álló önkormányzati források  elköltése takarékosan és hatékonyan történjen.

A polgármester úr válaszában biztosította a civileket arról, hogy a problémájuk értő fülekre talált, a két kerület dolgozik a mindenki számára elfogadható megoldáso megtalálásán, a költségek ésszerű lefaragásán.

A civilek, eddigi szokásaiknak megfelelően, újabb ötletes ajándékkal kívánták emlékezetessé tenni a felszólalásukat, ezért Pokorni Zoltán polgármester úrnak, illetve Kovács Lajos és Váczi János alpolgármester uraknak egy-egy saját logóval ellátott munkavédelmi sisakot ajándékoztak abból a célból, hogy a vezetés ezt viselhesse, ha a terepen kívánja ellenőrizni az út- és járdaépítés végrehajtását.

Szólj hozzá!

Címkék: hegyvidék járdaépítés közmeghallgatás irhás árok gyermekbarát utca csatornaépítés út és járdaépítés

A bejegyzés trackback címe:

https://irhasarok.blog.hu/api/trackback/id/tr922517117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása