Irhás árok

Az Irhás árok és környezetének átváltozása 2010 és 2011 során a csatorna-, út- és járdaépítésnek köszönhetően.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon!

Üdüljön az Őrségben!

Kúriajellegű parasztházból átalakított, antik parasztbútorokkal berendezett 4 napraforgós falusi magánszálláshely az Őrségben.

Vadmalacok az Irhás árokban

Látogassa meg testvérblogunkat, a vadmalacokat is: http://vadmalacok.blog.hu

Képek az Irhás árokból

Újraindult a munka az Irhás árokban!

2011.09.19. 10:45 irhasarok

Több hónapos kényszerszünet után, szeptember közepén újra munkába állhattak a csapadékelvezető csatornát kivitelező Pulzus Zrt. munkatársai és munkagépei az Irhás árokban. Mint arról a korábbi posztban beszámoltunk, a munkát eddig hátráltató akadályok nagy része elhárult, így ismét folytatódhat a munka az Irhás árokban.

 

Mint a fenti képen is látható, a szakemberek elkezdték felszerelni az átjárók korlátait, erre már hamarabb is sor kerülhetett volna.
Az építkezés jelenleg négy helyszínen folyik, ezek:
- Törökbálinti út - Ördögorom lejtő közötti szakasz: itt a korábbi hiányos és pontatlan közműtérképek miatti közműfeltárások folynak, jellemzően az egyik sáv lezárásával. Noha itt tilos a megállás és várakozás, sok autós ettől függetlenül itt hagyja autóját, ezzel értékes területet elvéve a többi közlekedőtől és építési forgalomtól
- Ördögorom lejtő - Irhás köz között: a korábbi telekvita rendeződése után itt is elkezdődhetnek a munkálatok, a kerítéseket már visszahelyezték a leendő út tervezési határára.
- Hörcsög utca - Vízművek: itt van a leglátványosabb munkavégzés, egyszerre több munkagéppel is tart a csatorna kialakítása, folyamatosan haladnak felfelé ahhoz, hogy összeérjenek a már elkészült csatornaszakasszal.
- Kakukkhegyi út és Irhás árok kereszteződése: itt az alsóbb ülepítő kialakítása történik, mely az esetleges hordalék csatornába jutását akadályozza majd meg. Korábban is volt itt egy rozsdás vasrács, de a feladatnak már akkor sem felelt meg.

A képen is látható székely kapu, mely mára az utcakép elválaszthatatlan része lett, megmarad, ehhez igazították a kerítések és az utca vonalát is. Mellette a kerítés már áthelyezésre került.



Éppen egy munkagödör oldaltámaszt szerelnek össze a Hörcsög utcával szemben. Jelen állás szerint jóval nagyobb létszámmal és gépparkkal vonultak fel a Pulzus Zrt.-től, mint tavasszal.

A csatornafektetés a már korábban is részletezett technológiával folyik.

A munkaterület mellett fokozott óvatossággal közlekedjenek, mind autóval, mind gyalog, mind kerékpárral!
 


Kicsit feljebb, a Kakukkhegyi út találkozásánál elkezdték az alsóbb ülepítő kialakítását. Az utcában még egy ilyen építmény is készül majd, a pontos helye még tisztázásra szorul, de az utca lakott részének vége felé várható.

A munkák idejére a csapadékelvezető vizét elterelték egy ideiglenes folyókába.

Ezzel egy időben egy beömlő nyílást is kialakítottak a Kakukkhegyi út alól időszakosan előbukkanó forrás illetve csapadék vizének elvezetésére. Szubjektív véleményem szerint ez gondos, precíz szemléletre vall.

Ezekkel a vasszerkezetekkel támasztják ki a munkaterület oldalfalát a betonzsalu elkészültéig.

A már korábban is megismert, változtatható fesztávú kereszttartókkal merevítik ki a munkagödröket. Jól látható, hogy több darab is a helyszínen van, így ez gyorsabb munkavégzést tesz lehetővé. Reméljük, nem csúsznak nagyon bele az esős-havas télbe.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irhasarok.blog.hu/api/trackback/id/tr673237932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása