Irhás árok

Az Irhás árok és környezetének átváltozása 2010 és 2011 során a csatorna-, út- és járdaépítésnek köszönhetően.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon!

Üdüljön az Őrségben!

Kúriajellegű parasztházból átalakított, antik parasztbútorokkal berendezett 4 napraforgós falusi magánszálláshely az Őrségben.

Vadmalacok az Irhás árokban

Látogassa meg testvérblogunkat, a vadmalacokat is: http://vadmalacok.blog.hu

Képek az Irhás árokból

Műszaki részletek, ismeretek

2010.11.10. 23:43 irhasarok

Több lakótárs, szomszéd is kérdezte tőlem, tőlünk, hogy milyen műszaki tartalommal, milyen megoldásokkal fogják átépíteni a csatornát. A következő bejegyzésben erre kaphatnak választ.

akva: DSCF0397 rs

Az Irhás árok felsőbb szakaszán, a Kakukkhegyi úttól felfelé az árok nyílt rendszerben, tehát az eddigiekkel hasonlóan lesz kialakítva, az árok nem kap felső fedést. A különbség abban van, hogy most természetközelibb anyagokat használnak a kivitelezésnél, ún. gabion-hálóba helyezett kövekkel támasztják meg az árok szélét.  A gabion háló közelről:

akva: DSCF0400 rs

A felső szakaszon az átereszek előtt és után 5-5 méteren ennél ellenállóbb kialakítása lesz az ároknak: betonba helyezett terméskő-megtámasztást kap a szakasz, azért, hogy a víz sodrásának jobban ellenálljon.  akva: DSCF0399 rs

A forgalmasabb átereszek a felső szakaszon PVC anyagú csőből fognak készülni, ezeket el is kezdték lefektetni a felsőbb óvoda előtt; közvetlenül a Kakukkhegyi út fölött pedig acélhengerek alkotják az átfolyókat. A gabion-háló és az árok pereme közé, ahol szükséges, talajfogó célból füvet ültetnek és hálóval védik meg a lemorzsolódástól. akva: DSCF0401 rs


akva: DSCF0403 rs  

A következő post-ban a Kakukkhegyi út és Törökbálinti út közötti szakasz műszaki részleteit ismerhetik meg.

Szólj hozzá!

Címkék: hegyvidék újbuda irhás árok gyermekbarát utca csatornaépítés út és járdaépítés fényképes beszámoló pulzus zrt

A bejegyzés trackback címe:

https://irhasarok.blog.hu/api/trackback/id/tr372440752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása