Irhás árok

Az Irhás árok és környezetének átváltozása 2010 és 2011 során a csatorna-, út- és járdaépítésnek köszönhetően.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon!

Üdüljön az Őrségben!

Kúriajellegű parasztházból átalakított, antik parasztbútorokkal berendezett 4 napraforgós falusi magánszálláshely az Őrségben.

Vadmalacok az Irhás árokban

Látogassa meg testvérblogunkat, a vadmalacokat is: http://vadmalacok.blog.hu

Képek az Irhás árokból

Slágertéma a közmeghallgatáson az Irhás árok!

2010.12.03. 11:18 irhasarok

2010 december 2-án délután éves rendes közmeghallgatást tartott a XI. kerületi önkormányzat, melyen az utca rehabilitációjáért több mint 3 éve küzdő civil szerveződés tagjai is szép számban részt vettek. A 14 lakos fellépését az egységes, "Civilek az Irhás árokért" feliratú póló fémjelezte, amely felkeltette a kerület jelen lévő vezetőinek, a résztvevők és a sajtó figyelmét.
Kattintson a közmeghallgatás további részleteiért!

A rendezvény megnyitójában a kerület nemrég megválasztott polgármestere, Dr. Hoffmann Tamás elmondta, hogy alig 60 napja alakult meg az önkormányzati testület és a polgármesteri kabinet, máris komoly erőket mozgósítottak az előző városvezetéstől örökölt állapotok, kötelezettségek felmérésére, a feladatok megoldásának ütemezésére. Hozzátette, hogy a kormányzati törekvéseknek megfelelően a hivatal létszáma, a képviselők és alpolgármesterek száma is csökkent az előző ciklushoz képest, a munka ugyanakkor nem lett kevesebb, ezért mindenkitől kis türelmet kért. Tájékoztatott továbbá arról is, hogy a jövő év - tekintettel az előző városvezetés által hagyott örökségre - nem lesz egyszerűbb, mint a 2010-es, gazdálkodási szempontból feszített év várható.

Az Irhás árok rehabilitációjáért, az út- és járdaépítésért küzdő civilek képviselője  felszólalásában vázolta az utca életveszélyes közlekedési helyzetét, a 3 évvel ezelőtt elindult   kezdeményezést és eredményeket, és főképp azt, hogy az Irhás árok legnagyobb problémáját jelentő nyitott vízelvezető árok végül zárt szelvénybe, tehát lefedésre kerül, a Törökbálinti út és Kakukkhegyi út között, amivel a két érintett önkormányzat is 100 milliós nagyságrendű összeget takarít meg. Az árok lefedése a XI. kerületi önkormányzat stratégiájában is szerepelt. A csatorna átépítése fővárosi projekt, nagy részét az EU finanszírozza. Az árok lefedése a helyhatóságok városrendezési terveiben is szerepel, a lakosság igényeinek megfelelő, kedvező műszaki tartalommal megvalósuló  csatornaépítésnek köszönhetően azonban így sokkal közelebb kerülhetünk az utca elodázhatatlan rehabilitációjához, mivel így növekszik a rendelkezésre álló terület, ezzel nő a tervezés mozgástere: olcsóbban építhető meg az út és járda. További eredmény, hogy elkészült és engedélyezés alatt áll az út és járda tervei. A felszólalást két kérés zárta: az önkormányzat a hamarosan kialakítandó jövő évi költségvetési stratégiájában vegye figyelembe a jövőre esedékes út- és járdaépítés várhatóan ráeső költségeit,  illetve dolgozzon ki költségmegosztási tervet a XII. kerülettel és gyorsíttassa fel az építési engedélyek kiadását.

Dr. Hoffmann Tamás polgármester válaszában egyet értett azzal, hogy az Irhás árok jelenlegi helyzete tarthatatlan, ugyanakkor hivatkozott a megnyitó beszédében is elhangzottakra, a várható költségvetési feszültségekre illetve nehézségekre.

Dr. Jelen Tamás, vagyongazdálkodásért felelős alpolgármester válaszában jogosnak ítélte a civilek igényeit, elmondta, hogy ő maga is többször járt már a helyszínen a polgármesterr úrral együtt. Felhívta a civilek figyelmét a polgármester úr által korábban elmondottakra, a várhatóan nehéz gazdasági helyzetre illetve az együttműködés fontosságára. A hivatal részéről ugyanakkor kivitelezhetőnek találta jövőre az Irhás árokban történő út- és járdaépítését a Törökbálinti út és Kakukkhegyi út közötti szakaszon! A két kerület szakértői jelenleg azt a műszaki tartalmat és költségmegosztási tervet készítik elő, ami alapján jövőre megkezdődhet az utca rehabilitációja.

A civilek a választ követően egy-egy "Irhás árok - Gyermekbarát utca" feliratú faliórát nyújtottak át polgármester és alpolgármester uraknak.



Szólj hozzá!

Címkék: újbuda járdaépítés közmeghallgatás irhás árok gyermekbarát utca csatornaépítés út és járdaépítés

A bejegyzés trackback címe:

https://irhasarok.blog.hu/api/trackback/id/tr92490239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása