Irhás árok

Az Irhás árok és környezetének átváltozása 2010 és 2011 során a csatorna-, út- és járdaépítésnek köszönhetően.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon!

Üdüljön az Őrségben!

Kúriajellegű parasztházból átalakított, antik parasztbútorokkal berendezett 4 napraforgós falusi magánszálláshely az Őrségben.

Vadmalacok az Irhás árokban

Látogassa meg testvérblogunkat, a vadmalacokat is: http://vadmalacok.blog.hu

Képek az Irhás árokból

Életveszély megszűntetése az Irhás árokban - a háttér

2011.01.11. 11:46 irhasarok

Lassan már 3 éve annak, hogy az utca korábbi állapotával elégedetlen lakosok egy elkötelezett csoportja aláírásgyűjtésbe kezdett az Irhás árok élhetőbbé tétele érdekében. Munkájuk gyümölcse lassan beérik, láthatóvá válnak az első eredmények:
- zárt szelvénybe, azaz lefedésre kerül(t) az utca esővíz levezető árka
- az érintett önkormányzatok között rendszeresek az egyeztetések az árok átépítését követően sorra kerülő út- és járdaépítés ütemezéséről, finanszírozásáról és részleteiről.

De mi minden történt a háttérben azért, hogy mindez megvalósulhasson? A civilek rendelkezésemre bocsátották azt az "Irhás híradót", melyből világosan kiderül, hogy milyen, gyakran emberfeletti áldozatos munkát végeztek annak érdekében, hogy az utca átépülhessen. Munkájuk eddigi legnagyobb eredménye, hogy az EU-s csatornafejlesztés módosításának elérésével reális lehetőség nyílt arra, hogy a csatorna lefedésével nyert területre út és járda valamint fasor épülhessen.

A bővebb részletekért, kérem, töltsék le az "Irhás híradót"!

Szólj hozzá!

Címkék: hegyvidék elindultunk újbuda járdaépítés közmeghallgatás irhás árok gyermekbarát utca csatornaépítés út és járdaépítés irhás híradó

A bejegyzés trackback címe:

https://irhasarok.blog.hu/api/trackback/id/tr382576269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása